Bland Manchester home perks up!

견적 요청하기

잘못된 정보입니다. 국가번호 및 전화번호를 다시 확인 해 주세요
보내기' 버튼을 클릭함으로써 개인 정책에 동의하며 요청 수행을 위한 개인 정보 수집 및 활용을 허락합니다.
참고: 개인 정보 폐기는 privacy@homify.com을 통해 상시 요청 가능합니다.

Bland Manchester home perks up!

James Rippon James Rippon
Modern Black Brick House Extension with Bi-Fold Doors and Metal Roof 클래식스타일 발코니, 베란다 & 테라스 by Grant Erskine Architects 클래식
Loading admin actions …

Located on the outskirts of Greater Manchester, you'll find Stockport, which is a large town full of typically British semi-detached homes. The simple design and configuration of these often bland houses means they are a great blank canvas for extensions and remodelling projects of all shapes and sizes.

This ground-floor extension, undertaken by Grant Erskine Architects, takes full advantage of the already simple design of the rear, to completely open up the lower-level, creating a light and spacious dining room and kitchen for the owners.

Let's take a look at what was accomplished…

Before: Unremarkable rear façade

Existing House (Before) 클래식스타일 발코니, 베란다 & 테라스 by Grant Erskine Architects 클래식
Grant Erskine Architects

Existing House (Before)

Grant Erskine Architects

This image shows the home before the extension was added. Although it had been painted white to distinguish it from its neighbours, it was still inconspicuous and lacking any real internal open spaces.

By extending into the garden, the architects were able to transform the home into what has become today.

After: New look rear

Extension to rear, Sun Room, Kitchen and Living Room 모던스타일 온실 by Grant Erskine Architects 모던
Grant Erskine Architects

Extension to rear, Sun Room, Kitchen and Living Room

Grant Erskine Architects

In this image we see the extension upon completion. As you can tell, it must have completely changed the way the family spends time in their home, and their new relationship with the garden.

By opening up the rear and paving the area between the garden and house, these two parts of the property are no longer segregated. Instead, they are now harmoniously linked through the new glass panels.

After: Black brick

Extension to rear, Sun Room, Kitchen and Living Room 모던스타일 온실 by Grant Erskine Architects 모던
Grant Erskine Architects

Extension to rear, Sun Room, Kitchen and Living Room

Grant Erskine Architects

Black brick was chosen for the dominant material of the new extension, complementing the existing white render of the house. Extensions of this nature are often built with a flat roof, however, on this project the architects chose a pitched design, although not quite as steep as the roof of the house.

Adjacent to the new kitchen and dining area is a small reading room that opens up to a small courtyard and the garden.

After: Sun-kissed dining

Extension to rear, Sun Room, Kitchen and Living Room 식민지스타일 다이닝 룸 by Grant Erskine Architects 콜로니얼 (Colonial)
Grant Erskine Architects

Extension to rear, Sun Room, Kitchen and Living Room

Grant Erskine Architects

The dominance of glass throughout ensures the morning sun floods all corners of the new ground-floor living spaces. You can imagine the owners thinking, “how did we live before the extension?”

Nature is the dominant interior design theme. Timber floors and furniture glow in the morning sun in the dining room, with a touch of greenery enhancing the feeling further.

After: Garden view

Extension to rear, Sun Room, Kitchen and Living Room 모던스타일 복도, 현관 & 계단 by Grant Erskine Architects 모던
Grant Erskine Architects

Extension to rear, Sun Room, Kitchen and Living Room

Grant Erskine Architects

Taking a look back towards the garden, you can understand why the owners wanted to feel more connected to their natural surrounds.

After: A quiet retreat

Extension to rear, Sun Room, Kitchen and Living Room 에클레틱 다이닝 룸 by Grant Erskine Architects 에클레틱 (Eclectic)
Grant Erskine Architects

Extension to rear, Sun Room, Kitchen and Living Room

Grant Erskine Architects

Now we see the small reading room that gives the occupants a quiet retreat from the rest of the house.

Be it for some time out with a good book, or for catching up with family and friends over a cup of tea, this part of the home is sure to receive its fair share of use.

After: Bathed in natural light

Extension to rear, Sun Room, Kitchen and Living Room 모던스타일 거실 by Grant Erskine Architects 모던
Grant Erskine Architects

Extension to rear, Sun Room, Kitchen and Living Room

Grant Erskine Architects

Keeping the light flowing in from all angles are the two skylights of the reading room. There is no better light for reading than natural light, and a skylight is a simple and cost-effective way to let it in.

After: Ethereal glows

Extension to rear, Sun Room, Kitchen and Living Room 모던스타일 주방 by Grant Erskine Architects 모던
Grant Erskine Architects

Extension to rear, Sun Room, Kitchen and Living Room

Grant Erskine Architects

The neat kitchen also glows a warm yellow, similar to the dining room on a summer's morning, with high gloss cabinetry complementing the shiny finish of the stone benchtop.

To see another lovely Greater Manchester project, check out: Why relocate when you can renovate?

모던스타일 주택 by Casas inHAUS 모던

건축/인테리어 전문가를 찾고 계시나요 ? 연락처를 남겨 주시면 적합한 전문가를 찾을 수 있도록 도와 드리겠습니다.

당신에게 딱 맞는 디자인을 찾아보세요.