Voor & Na: Een frisse draai aan een oude bakkerij | 호미파이 & homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3644:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

Voor & Na: Een frisse draai aan een oude bakkerij

Edwin Pesschier Edwin Pesschier
The Nook Converted Bakery 스칸디나비아 거실 by NRAP Architects 북유럽
Loading admin actions …

Het Engelse NRAP Architects is verantwoordelijk voor de bijzondere verbouwing die we jullie vandaag laten zien. Zij troffen deze verouderde en versleten bakkerij aan en veranderde het in een heldere en moderne woning. Het complex bestond uit twee onderdelen. De bakkerij zelf, en de vrijstaande bakkerswoning ernaast. Beiden werden door de experts van NRAP Architects aangepakt. In de fotoserie hieronder laten we jullie zien hoe dat in zijn werk ging.

Voor: Zicht vanaf de straat

The Nook Converted Bakery 인더스트리얼 주택 by NRAP Architects 인더스트리얼
NRAP Architects

The Nook Converted Bakery

NRAP Architects

Is dit een woning, een kantoorruimte, of een leegstaand pand? Erg uitnodigend ziet het er in ieder geval niet uit. De twee gebouwen bevonden zich achter een rij van kleine winkels, omringd door auto's en parkeerplekken. Er was daarom weinig sprake van privacy.

Na: Een complete transformatie

The Nook Converted Bakery 스칸디나비아 주택 by NRAP Architects 북유럽
NRAP Architects

The Nook Converted Bakery

NRAP Architects

De oude bakkerij en de bakkerswoning zijn samengevoegd en het resultaat daarvan ziet er gelukkig een stuk beter uit dan de staat waarin de gebouwen zich voorheen bevonden. De witte muur, die fraai contrasteert met de donkere gevel daarachter, biedt de bewoners de privacy die voorheen ontbrak. De uitbreiding, die de twee gebouwen met elkaar verbinden, oogt modern en fris. Een indicatie van wat we binnen mogen verwachten. 

Het exterieur van dichtbij

The Nook Converted Bakery 모던스타일 주택 by NRAP Architects 모던
NRAP Architects

The Nook Converted Bakery

NRAP Architects

De witte gevel aan deze kant van het gebouw kan door middel van een vouwpui geopend worden, de bewoners kunnen nu binnen genieten van de buitenlucht. Dankzij de expertise van NRAP Architects oogt het exterieur nu geordend, modern en stijlvol. Vergelijk het nog eens met de eerste foto, het verschil is opzienbarend!

Serene woonkamer

The Nook Converted Bakery 스칸디나비아 거실 by NRAP Architects 북유럽
NRAP Architects

The Nook Converted Bakery

NRAP Architects

De witte muren, hoge plafonds en moderne verlichting geven de woonkamer een heldere en ruime uitstraling. Het zorgt voor een rustgevende en serene sfeer. Een praktische en georganiseerde plattegrond zorgt ervoor dat de woonkamer noch te vol, noch te leeg is. Het neutrale kleurenschema vormt de perfecte basis voor het stijlvolle meubilair, zoals de gelaagde salontafel en de grijze bank.

Smaakvolle details

The Nook Converted Bakery 모던스타일 거실 by NRAP Architects 모던
NRAP Architects

The Nook Converted Bakery

NRAP Architects

De chique sofa staat strategisch geplaatst onder de twee dakramen. Hoewel de woonkamer wordt gedomineerd door wittinten, heeft deze toch een gezellige en warme straling. Dit is onder meer te danken aan de verschillende texturen en kleuren van de meubelstukken. Het tapijt en de kleurvolle kussens zijn daar goede voorbeelden van.

Industriële flair

The Nook Converted Bakery 스칸디나비아 복도, 현관 & 계단 by NRAP Architects 북유럽
NRAP Architects

The Nook Converted Bakery

NRAP Architects

De bakstenen muur, grijze vloertegels en witte muren geven deze gang een industriële uitstraling. Het bleke houten bankje links vormt een fraaie en minimale toevoeging aan deze ruimte. De industriële elementen die we hier terugvinden werken goed in een modern huis zoals deze.  

Open keuken

The Nook Converted Bakery 스칸디나비아 다이닝 룸 by NRAP Architects 북유럽
NRAP Architects

The Nook Converted Bakery

NRAP Architects

De keuken, die in dezelfde ruimte staat als de eethoek heeft een nog intensere minimale vormgeving. De witgeverfde balken en spanten herinneren ons aan de historie van dit gebouw, zonder dat ze de ruimte gelijk een historische of klassieke uitstraling geven. De openslaande deuren links en de dakramen rechts zorgen ervoor dat de keuken voldoende belicht is.

Kleur

The Nook Converted Bakery 스칸디나비아 주방 by NRAP Architects 북유럽
NRAP Architects

The Nook Converted Bakery

NRAP Architects

In de keuken vormen de gele, retro stoelen en de groene wand een mooi contrast met de verder witte ruimte. Door deze opvallende kleuren ontstaat er een subtiele scheiding tussen de keuken en de eethoek, zonder gebruik te maken van harde, scheidende elementen. 

모던스타일 주택 by Casas inHAUS 모던

건축/인테리어 전문가를 찾고 계시나요 ? 연락처를 남겨 주시면 적합한 전문가를 찾을 수 있도록 도와 드리겠습니다.

당신에게 딱 맞는 디자인을 찾아보세요.