'Snow AIDe 의 Z-House | 호미파이 & homify
프로필 사진 변경
커버 변경
'Snow AIDe
'Snow AIDe

'Snow AIDe

'Snow AIDe
'Snow AIDe
잘못된 정보입니다. 국가번호 및 전화번호를 다시 확인 해 주세요
보내기' 버튼을 클릭함으로써 개인 정책에 동의하며 요청 수행을 위한 개인 정보 수집 및 활용을 허락합니다.
참고: 개인 정보 폐기는 privacy@homify.com을 통해 상시 요청 가능합니다.
전송완료!
빠른 시일 내 전문가의 답변을 받으실 수 있습니다!

Z-House

The site is located at Gwangju Si, Gyeonggi-Do, where is not far from Seoul. Surrounded by small houses, it is at the top of a hill with deep slope. The first thing to consider is to keep woods on the west side of the site, not just because its slope is too deep but because its natural beauty of various trees and plants. Available area of the housing site is limited by the woods. The client wanted to have great views and sunlight from anywhere in the house. The overall shape of the house became twisted linear to fulfill the client’s need. Facing a view of mountains on the south side, the house is located.

With the composition of space, relationship between programs and circulation are playing an important role. Ground level, which is divided by kitchen/Dining and living area and upper level, which is divided by children's rooms and master zone are crossing at division area. By this manner, the space is gradually ascending from entry to master zone.

The next thing to consider is to make dynamic space by changing the size of space and by leading sight. High ceiling at the entrance corridor is more emphasized by sunlight through the skylight and a wall, which faces at the end of corridor, inducts eye to dining area. At this point, the ceiling height is suddenly changed by overhead ramp. High ceiling living area appears through a low-rise 3step staircase, which is crossing the outside water pond and the inside plant area. From the living area, space bifurcates to library at a lower level and to upper level. Master zone, where is a climax in space scenario, is connected by a corridor and a ramp from the children’s room at upper level. Master bedroom is entered through open bathroom and powder room and reconnected to entrance corridor.

The shape of the building is planned to follow the space scenario and the roof, which is covered with black zinc is wrapping around the upper-level mass and form a homogeneous and muscular shape. Contrarily, lower level masses, which are covered by basalt, stand rigid. Water pond and inner plant space are inserted at the crossing point of lower level mass and upper-level mass.

photo by Jungmin Seok

전체 치수
25 × 6.8 × 8.1 m / 287 m² (길이, 높이, 폭 / 면적)
위치
경기도 광주
총 비용
₩0

Admin-Area