IROJE KIMHYOMAN

IROJE KIMHYOMAN

IROJE KIMHYOMAN
IROJE KIMHYOMAN
잘못된 정보입니다. 국가번호 및 전화번호를 다시 확인 해 주세요
보내기' 버튼을 클릭함으로써 개인 정책에 동의하며 요청 수행을 위한 개인 정보 수집 및 활용을 허락합니다.
참고: 개인 정보 폐기는 privacy@homify.com을 통해 상시 요청 가능합니다.
전송완료!
빠른 시일 내 전문가의 답변을 받으실 수 있습니다!

​Kyeong Dok Jai

Kyeong Dok Jai

IROJE KHM Architects 

Architect : HyoMan Kim – IROJE KHM Architects  Design team : Kyung Jin-Jung, SeungHee-Song, Su Kyung-Jang Location : 1108-4, Haengsindong, Deogyang-gu, Goyang-si, Gyeonggi-do, Korea U S E : Residence Site area : 236.30 ㎡  Bldg. area : 115.68 ㎡  Gross floor area : 329.66 ㎡  Structure : Concrete rahmen  Exterior finishing : Dry-vit, Aluminium pipe, glass Interior finishing : Confloor, Wood flooring, V.P, Urethan  paint on steel plate.

Photographer : Jong Oh Kim (E-mail : jongohk@empal.com)

Kyeong Dok Jai

SLICED PIE-SHAPED LAYOUT – For introducing southern sunlight in winter We selected eco-friendly layout which was composed by three sliced pie- shaped zone that contain southern axis to introduce winter sunlight into inner and exterior space of this house.

MAXIMIZE THE AREA OF GARDEN IN SMALL SITE In this small site, about 230㎡, we try to maximize the area of garden and to characterize the variety of gardens where are piloted approach garden, inner garden, piloted pavilion garden, sunken garden, roof garden.

ECO-SCREEN FACADE – Filter for summer sunlight, noise, privacy and security We covered front facade with aluminium pipe screen for filtering summer-hot-sunlight, noise for keeping privacy, protection from criminals.

TRADITON SCAPING – Floating&Strolling Floating shape – Dynamic curve in white aluminium pipe-screen as exterior skin is derived from the curve of “Cheoma” of traditional roof. And perforated concrete fence is metaphor of the form of traditional stone fence. Strolling space – All the program of spaces of this house were laid out as the touring course that has dramatic interest of “strolling” through the inside and outside of this house, visually and spatially.

PROGRAM OF “FAMILY LOVE” – Concert hall-like space For increasing the “family love”, we designed concert hall-like “one complex space” where are living room, dining room at 2nd floor and study room, child’s bed rooms, bar, piano and drum stage at stair floor and 3rd floor. Thereby, all the members of family always interact each other in common life.

NON-ARCHITECTURAL LANDSCAPE The white-curved aluminium pipe screen plays a role in producing some image of collage of various element of this house which is translucent and non-architectural. And so, we add non-architectural landscape to this residential context which is shaped with continuous house of similarity.

Admin-Area